Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ρέθυμνo: Ξεκινάει το 2019 το τμήμα τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης;

Προχωρά προς την υλοποίησή του το πάγιο αίτημα της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης για μια σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου στο αντικείμενο του τουρισμού, καθώς η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέβαλε και επίσημα στο υπουργείο Παιδείας το αίτημα για ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, η οποία σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη λειτουργία τμήματος Τουριστικών Σπουδών.

«Η σχολή θα λειτουργήσει στο Ρέθυμνο (έδρα του Πανεπιστημίου είναι το Ρέθυμνο), προσωρινά στο χώρο που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, που είναι το Δημαρχείο Νικηφόρου Φωκά και σιγά – σιγά θα προσπαθήσουμε να έρθουμε στο campus του Ρεθύμνου. Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το υπουργείο. Γιατί, εάν το υπουργείο δεν αγαπάει την Κρήτη, δε θα το προχωρήσει. Ελπίζω να είναι σώφρονες.

Θα προσπαθήσω μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 να μπουν οι πρώτοι φοιτητές στη σχολή αυτή και μέσα από αυτή τη σχολή να βγουν επιστήμονες που θα ασχοληθούν με τον τουρισμό. Επιδιώκουμε μέσα από αυτή τη σχολή να βγουν επιστήμονες που θα σχεδιάζουν τον τουρισμό. Θα ασχολούνται με την οικονομία του τουρισμού. Θα ασχολούνται με το θεματικό τουρισμό που είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού, όπως ο επιστημονικός, ο ιατρικός και ενδεχομένως ο θρησκευτικός τουρισμός. Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν το τουριστικό προϊόν, που μέχρι τώρα ρυθμιζόταν από τουριστικά γραφεία. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που σχεδιάζουμε», ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Κοσμαδάκη στο neakriti.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας