Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση ρεκόρ της κίνησης στο «τρενάκι του Πηλίου»

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται στην επιβατική κίνηση του τρένου του Πηλίου, που αναμένεται να αγγίξει τις 20.000, έναντι 16.000 περίπου επιβατών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 2017, καθώς αποτελεί τουριστική ατραξιόν της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη αμαξοστοιχιών, υπεύθυνη τοπικά για το τρένο του Πηλίου Βάσω Πράπα, «φέτος είναι πολύ καλή χρονιά. Βοήθησαν πάρα πολύ τα ενδιάμεσα δρομολόγια που είχαμε κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικιάσεις από σχολεία το Νοέμβριο, αλλά και από επιβάτες κάθε ηλικίας τις γιορτινές μέρες 22, 23, 24 και 26 Δεκεμβρίου».

Μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν εντάξει το τρενάκι του Πηλίου στις εξορμήσεις που διοργανώνουν στη Μαγνησία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

Έλληνες, αλλά και πολλοί ξένοι απολαμβάνουν τη διαδρομή με το τρενάκι και στη συνέχεια μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους και τον κοινωνικό τους περίγυρο, τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις τους. Οι εθνικότητες των επισκεπτών προέρχονται από όλο τον κόσμο. «Υπάρχει τεράστια αύξηση από το Ισραήλ, από τη Βουλγαρία με οργανωμένες εκδρομές, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, ακόμη και την Αυστραλία», όπως ανέφερε η κα Πράπα.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr