Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ReGeneration στον τουρισμό

SETE

Να γεφυρώσει την ανάγκη των εταιρειών για την εξεύρεση υψηλής ποιότητας πτυχιούχων όλων των ειδικοτήτων, με αυτή των νέων πτυχιούχων της χώρας για προϋπηρεσία και εργασιακή εμπειρία, έχει το πρόγραμμα ReGeneration.

Το πρωτοποριακό, ολιστικό πρόγραμμα εξάμηνης πρακτικής άσκησης, πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και από φέτος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), το πρόγραμμα εντάσσει και τον τομέα του τουρισμού στους κόλπους του.

Τα συστατικά του προγράμματος είναι μια απαιτητική διαδικασία επιλογής πτυχιούχων (που περιλαμβάνει CV screening, online tests, assessment center), εκπαίδευση 60 ωρών σε soft & business skills καθώς και εθελοντική εργασία 25 ωρών. Η μόνη υποχρέωση των εταιρειών που συμμετέχουν είναι η καταβολή του μηνιαίου μισθού του ασκούμενου (750 ευρώ μικτά) και η ύπαρξη μιας χρήσιμης εργασιακής εμπειρίας.

Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις επωφελούνται επιπλέον από αυτή τη συνεργασία;

Ο τουρισμός όντας τόσο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας έχει σημασία να εντάξει στους κόλπους του νέους ανθρώπους υψηλής δυναμικής. Ταυτόχρονα παρόλο που ο κλάδος μας απασχολεί περίπου το 20% του ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με έρευνα που έκανε το kariera.gr το 2014 μόλις 1 στους 5 νέους θα ήθελε ιδανικά να εργαστεί στον τουρισμό.

Μέσω του ReGeneration οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια βάση περίπου 250 νέων πτυχιούχων οι οποίοι έχουν ήδη περάσει μια διαδικασία επιλογής ανάμεσα από 6.300 υποψηφίους και οι οποίοι πέρα από την εκπαίδευση των 60 ωρών θα παρακολουθήσουν μια επιπλέον εκπαίδευση 16 ωρών σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και το SETE Training σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Τόσο η διαδικασία επιλογής όσο και η εκπαίδευση που θα λάβουν οι ασκούμενοι είναι δωρεάν για τις επιχειρήσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα