Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει τη ριζική ανακατασκευή και τη διαχείριση της μαρίνας του Αλίμου

Η REDS (Real Estate Development Services), θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων ριζικής ανακατασκευής, αλλά και τη διαχείριση της μαρίνας του Αλίμου, μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Γιάννης Μωραΐτης, που είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της REDS, μιλώντας στο protothema.gr.

Ο κ. Μωραΐτης είπε για τη μαρίνα του Αλίμου:

«Η μαρίνα Αλίμου έχει μια μεγάλη ευκαιρία γιατί είναι η καλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα από πλευράς θέσης και χωρητικότητας, αλλά από την άλλη μεριά είναι η χειρότερη από πλευράς υπηρεσιών σήμερα. Επομένως είναι πολύ εύκολο να το κάνεις καλύτερο. Από τη στιγμή που η μαρίνα έχει μια πολύ μεγάλη θαλάσσια ζώνη θα την εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο αφού δεν θα είναι μόνο λιμάνι επαγγελματιών αλλά και ιδιωτών άρα θα υπάρχει ένα καλύτερο μείγμα πελατών στη θάλασσα και αντίστοιχα θα δημιουργηθεί ένα μείγμα χρήσεων στη στεριά που αυτή τη στιγμή απουσιάζει πλήρως. Χτίζουμε 18.500 τ.μ. εκεί με υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν πλήρως. Για να φτιάξουμε μια μαρίνα 5 αγκυρών όπως λέμε 5 αστεριών η οποία θα παρέχει facilities που δεν υπήρχαν πριν. Μισθωτής λειτουργός της μαρίνας δεν θα υπάρξει και η διάρκεια της παραχώρησης είναι για σαράντα χρόνια συν δέκα που θα είναι η επέκταση της. Εμείς θα «τρέχουμε» τη μαρίνα».

RevitUp – Digital & Revenue Management

Πηγή: www.protothema.gr

 

Σημείωση: 

Υπεγράφη την Τετάρτη 13 Μαΐου, η σύμβαση μακροχρόνιας ενοικίασης (40 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 χρόνια) της μαρίνας του Αλίμου στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.», θυγατρική του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», έναντι τιμήματος 57,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα του Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων, προβλέπεται η ανάπτυξη 18.500 τ.μ. σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, cafe, bars), ξενοδοχείο, γραφεία, χώρους αποθήκευσης και επισκευής σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις (καταστήματα).

Ο περιβάλλων χώρος του χερσαίου τμήματος της μαρίνας θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσονται δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης, χώροι πρασίνου που θα φιλοξενούν υπαίθριες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους επισκέπτες κ.ά.

Στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media