Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Re-open EU: Ψηφιακή εφαρμογή με πληροφορίες για την επανέναρξη του τουρισμού εγκαινίασε η Κομισιόν

Την ψηφιακή εφαρμογή «Re-open EU», μια διαδικτυακή πλατφόρμα (https://reopen.europa.eu/el) που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα σύνορα και τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς και τουριστικές υπηρεσίες στα κράτη μέλη, εγκαινίασε χθες η Κομισιόν.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης πρακτικές πληροφορίες που παρέχονται από τα κράτη μέλη σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μέτρα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όπως για τη φυσική απόσταση, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες επί των εθνικών τουριστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λάβουν υπεύθυνες και καλά ενημερωμένες αποφάσεις καθώς προγραμματίζουν τις διακοπές και τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού και μετά.

Η πλατφόρμα Re-open της ΕΕ έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ταξιδιωτών στην ΕΕ.

Η νέα πλατφόρμα, η οποία συνοδεύεται επίσης από μια φιλική προς κινητά έκδοση, θα λειτουργεί ως βασικό σημείο αναφοράς για όποιον ταξιδεύει στην ΕΕ καθώς συγκεντρώνει ενημερωμένες πληροφορίες και θα επιτρέψει στους χρήστες να περιηγηθούν με πληροφορίες, ενημερώσεις και συμβουλές για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

 

Πηγή: www.real.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post