Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Rapid tests από σήμερα για όλους που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα της χώρας

 

 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε χθες ότι από σήμερα 20 Νοεμβρίου θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορα της.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας είπε:

«Στα χερσαία σύνορα μέχρι και σήμερα γινόντουσαν δειγματοληπτικά τεστ με βάση τον αλγόριθμο που είχαν αναπτύξει οι ειδικοί μας. Δειγματοληπτικά μεν, σε μεγάλη έκταση δε. Ήταν περίπου δύο στους τρεις αυτοί που καλύπτονταν από τα δειγματοληπτικά τεστ που κάναμε. Αλλά, αυτή τη στιγμή, προχωράμε στο 100%. Θα καλύψουμε, δηλαδή, οποιονδήποτε εισέρχεται από τα χερσαία σύνορα, με rapid test, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα διασποράς στην κοινότητα από τα χερσαία μας σύνορα. Δεν υπάρχει λόγος, αυτή τη στιγμή, να το επεκτείνουμε αυτό στα αεροδρόμιά μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Aναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, από αύριο (σήμερα) στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media