Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πτώχευση κήρυξε η γερμανική αεροπορική χαμηλού κόστους Germania

Μετά από 30 και πλέον χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Germania ανακοίνωσε προχθές το βράδυ ότι κηρύσσει πτώχευση και ακυρώνει όλες τις πτήσεις που προβλεπόταν να εκτελέσουν τα αεροσκάφη της.

Περίπου 1.100 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ εκατοντάδες επιβάτες παρέμειναν σε προορισμούς διακοπών όπως η Μαγιόρκα και η Τουρκία, λόγω ματαιώσεων πτήσεων.

Η εταιρεία, με 37 αεροσκάφη και έδρα το Βερολίνο, πετούσε σε κοντινούς και μεσαίων αποστάσεων προορισμούς, προσφέροντας πτήσεις από 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην Ευρώπη σε περισσότερους από 55 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας περισσότερους από 4 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα η εταιρεία είχε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια το καλοκαιρινό της πρόγραμμα σε δημοφιλείς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς (Ηράκλειο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, Σάμο, Σαντορίνη κ.ά.), αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Germania απέδωσε την απόφασή της να κηρύξει πτώχευση στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, τις καθυστερήσεις στην αγορά νέων αεροσκαφών και τα προβλήματα συντήρησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, η Germania έπεσε εν μέρει θύμα της στρατηγικής της, καθώς μετά την πτώχευση της Air Berlin τον Αύγουστο του 2017, επικεντρώθηκε στην επέκταση του στόλου της εντός Γερμανίας.

Ο αερομεταφορέας επλήγη επίσης από τον ανταγωνισμό αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους όπως οι Ryanair, easyJet και Eurowings της Lufthansa.

 

Πηγές: www.newmoney.gr, www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post