Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και την καταλυτική βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας και της Hellenic Seaplane Association που εκπροσωπεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει συσταθεί για να προωθήσει τη χρησιμότητα των υδροπλάνων στην χώρα μας, «προσγειώθηκε» στην Παμβώτιδα το πρώτο ιδιωτικό υδροπλάνο.

Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για τη χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή.

Ειδικότερα, τα υδροπλάνα με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία μεγιστοποιούν την πολυχρηστικότητά τους, καθώς δύνανται να εκτελέσουν διάφορα είδη πτήσεων όπως: τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες πτήσεις (charter), περιηγητικές (sightseeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, τύπος, δέματα, κ.λπ), νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης κ.λπ.

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα Γιάννενα θα μπορούν να συνδεθούν με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους και αντίστροφα και μάλιστα με απευθείας πτήσεις, π.χ. μπορούμε άμεσα να συνδεθούμε με την Κροατία, την Αλβανία και την Ιταλία», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

 

Πηγή: www.epiruspost.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram