Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Διαγωνισμός με θέμα «Ψηφιακός ξεναγός στον πολιτισμό και τα δρώμενα της Σαντορίνης»

 

Στη δημιουργία e-υπηρεσιών και e-περιεχομένου, που αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό παγκοσμίως, έχει στραφεί ο Δήμος Θήρας, προετοιμάζοντας μια ενισχυμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό θα γίνει μέσω του έργου «Ψηφιακός ξεναγός στον πολιτισμό και τα δρώμενα της Σαντορίνης» το οποίο είναι ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 100.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί στους οκτώ μήνες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όπως περιγράφεται στη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού, το έργο θα περιλαμβάνει:

– Mobile εφαρμογή για την προβολή των πολιτιστικών σημείων του νησιού:
• Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου (χρήση και beacon τεχνολογίας)
• Αρχαία Θήρα (χρήση και beacon τεχνολογίας)
• Μουσείο Προϊστορικής Θήρας (χρήση και beacon τεχνολογίας)
• Αρχαιολογικό Μουσείο (χρήση και beacon τεχνολογίας)
• Εκκλησιαστική Συλλογή Πύργου
• Εκκλησία Παναγίας Επισκοπή Γωνιά
• Αγία Ειρήνη Περίσσα
• Γουλάς Εμπορείου (χρήση και beacon τεχνολογίας)

– Επιλογή τεχνολογίας beacon σε επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος για εφαρμογή ακουστικής ξενάγησης σε δύο γλώσσες. Τα σημεία ακουστικής ξενάγησης περιεγράφηκαν παραπάνω.

– Ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet. Θα παρέχεται ολοκληρωμένη και αναλυτική πληροφόρηση για τα ετήσια δρώμενα στο νησί αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ.

– Κεντρικό ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων και αρχείων πολυμέσων. Το υποσύστημα θα είναι μία cloud εφαρμογή στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να εναποθηκεύσουν αρχεία φωτογραφιών, βίντεο, γραφικών, ήχου και κειμένου σε μια ασφαλή, κεντρική συλλογή.

– Πλατφόρμα καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το εν λόγω υποσύστημα θα τροφοδοτείται από πολιτιστικούς φορείς αλλά και στελέχη του Δήμου για το σύνολο των εκδηλώσεων πολιτισμού που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο σε όλη τη διάρκεια του έτους. Για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες η πληροφορία θα είναι στα Αγγλικά και στα Κινέζικα. Θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί και θα λειτουργεί και ως κεντρικό αποθετήριο με ιστορικά δεδομένα και με προτάσεις σε επισκέπτες του νησιού.

– Ψηφιακή Εφαρμογή προβολής του νησιού της Νέας Καμένης και του ηφαιστείου της Σαντορίνης σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Το νησάκι της Νέας Καμένης έχει, ως γνωστόν, κηρυχθεί με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ως τόπος ιστορικού και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι η νεότερη ηφαιστειακή χέρσος της Ανατολικής Μεσογείου. Τα παλαιότερα πετρώματά του είναι ηλικίας 430 ετών και τα νεότερα 50.

 

Πηγή: atlantea.news

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media