Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ομιλία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Grecotel

 

Ο Ηλίας Κυριακάκης, μέλος του Δ.Σ. και CIO του Ομίλου Grecotel, ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του Digital Game Changers, της διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε η Hewlett Packard Enterprise Greece την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «HPE Discover Virtual Experience».

 

Ο κ. Κυριακάκης είπε:

«Σε ένα χώρο που παραδοσιακά ο ψηφιακός μετασχηματισμός ίσως δεν ήταν μέχρι σήμερα η μέγιστη προτεραιότητα, εδώ και αρκετά χρόνια ο όμιλος Grecotel έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση για να αναβαθμίσει τόσο τον τρόπο λειτουργίας του όσο και την εμπειρία των επισκεπτών του. Είχαμε προνοήσει και είχαμε ξεκινήσει έναν μετασχηματισμό δομικό και οργανωτικό και στη συνέχεια προχωρήσαμε στον ψηφιακό.

Δημιουργήσαμε σημαντικές υποδομές διασυνδέοντας όλα μας τα ξενοδοχεία, παρέχοντας παράλληλα όλες τις τεχνολογικές ευκολίες στο προσωπικό.

Μετά τον COVID 19, επικεντρωθήκαμε στην ψηφιακή επαφή και διαχείριση των επισκεπτών μας, στην οποία προσθέσαμε και την ανέπαφη εμπειρία, υλοποιώντας σε χρόνο ρεκόρ μία νέα διαδικασία από την υποδοχή του επισκέπτη μέχρι το check out του, με χρήση passportscanners και smartphones για check-in.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ακόμα, σημαντικό κομμάτι είναι το IoT, το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να χειρίζεται πάλι με το κινητό του τα φώτα, τον κλιματισμό, το ζεστό νερό κτλ. ενώ στις καινούργιες βίλες χρησιμοποιείται voice assistance.

Σχετικά με τα data analytics είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα δεδομένα των επισκεπτών μας, σεβόμενοι το GDPR, ώστε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία με βάση τις ανάγκες τους, εφόσον οι ίδιοι μας επιτρέπουν να κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων τους.

Υπάρχει λοιπόν πολύς χώρος για ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτήν την περίοδο επικεντρωνόμαστε στις ανέπαφες συνδιαλλαγές και λειτουργίες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κρίση αυτή απέδειξε ότι όποιες επιχειρήσεις δεν ακολουθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα είναι χαμένες».

 

Πηγή: www.banks.com.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post