Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

Ψηφιακό ταξίδι στη Σπιναλόγκα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται 11 νέα έργα προϋπολογισμού 2,67 εκατ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014 – 2020 για την προβολή και προώθηση σημαντικών μνημείων, μουσείων, συλλογών μεγάλης πολιτιστικής αξίας, αλλά και περιοχών της Κρήτης, μεταξύ των οποίων είναι το «Ψηφιακό ταξίδι στη Σπιναλόγκα».

 

Στόχος των έργων αυτών είναι η βελτίωση των ψηφιακών λειτουργιών του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στους τομείς του τουρισμού – πολιτισμού και ειδικότερα:

– Εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών που ενισχύουν την τοπική οικονομία, όπως η διαχείριση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς (e-culture) και του τουριστικού αποθέματος της Κρήτης (e-tourism)

– Ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών στους παραπάνω αναφερόμενους τομείς.

 

 

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του αναφέρει:

«Με τη χρηματοδότηση έντεκα νέων έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης, προχωράμε ένα ακόμα βήμα μπροστά, στον άξονα του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη προσέγγιση των τομέων του πολιτισμού και του τουρισμού. Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να ενισχύσουν τους τελικούς δικαιούχους, τους δήμους, τα μουσεία, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, στην προσπάθεια που από κοινού καταβάλουμε για την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομίας με την ταυτόχρονη ενίσχυση του τομέα του τουρισμού».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media