Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

H ψηφιακή πλατφόρμα Virtual Diver μας ξεναγεί στη Σαντορίνη

Φαντασθείτε να μπορούσατε να πετάξετε πάνω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, να περπατήσετε στα σοκάκια της Οίας για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, να μπείτε σε ένα υπόσκαφο και μετά να βουτήξετε στις απότομες πλαγιές της καλντέρας για να παρατηρήσετε από κοντά τα πετρώματα και τα ναυάγια, δίχως όμως να πάτε στο νησί.

H νέα διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας του χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης με τίτλο Virtual Diver, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να εμπλουτιστεί η ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και να προωθηθούν νέες μορφές τουρισμού και εκπαίδευσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με τεχνικές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση τάμπλετ και ειδικών γυαλιών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ξεναγηθούν στο φυσικό και εικονικό περιβάλλον της Σαντορίνης.

Οι χρήστες μπορούν να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του πολιτισμού, της γεωλογίας, της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας του νησιού, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας χρηματοδότησε το εγχείρημα και την πλατφόρμα δημιούργησε ομάδα επιστημόνων και ειδικών (ΕΚΠΑ, Tetragon, Steficon, up2metric).

 

Πηγή: www.kathimerini.gr
Φωτογραφία: https://www.facebook.com/VirtualDiverGR

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media