Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού από το Thessaloniki Food Festival

THESSALONIKI1

Το κουλούρι, η μπουγάτσα, τα τρίγωνα Πανοράματος, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί και ο πατσάς θα κληθούν, μεταξύ άλλων γεύσεων, να σηκώσουν το γαστρονομικό «βάρος» και να βγάλουν την κουζίνα της Θεσσαλονίκης έξω από τα σύνορα, στην προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη.
Από τον Οκτώβριο έως και τα τέλος της χρονιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προωθήσει το γαστρονομικό τουρισμό εντός και εκτός της χώρας, με τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του 3ου Thessaloniki Food Festival.
«Οι δράσεις του Thessaloniki Food Festival έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολυεθνική, πολυπολιτισμική κουζίνα της πόλης. Θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και να παρουσιάσουμε τις συνταγές μας στο εξωτερικό. Σκεφτόμαστε να γνωρίσουν τις γεύσεις μας πόλεις όπως το Βελιγράδι, η Σμύρνη, το Λονδίνο, το Μόντρεαλ και η Νέα Υόρκη», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.
Το 3ο Thessaloniki Food Festival περιλαμβάνει επιπλέον την προώθηση του Γαστρονομικού Οδηγού, ενός ειδικού εντύπου με 13 αντιπροσωπευτικές συνταγές της τοπικής κουζίνας, την παρουσίαση των μπαχαρικών και των βοτάνων στις αγορές της πόλης Καπάνι και Μοδιάνο, αλλά και μαγειρέματα μαθητών, με τη βοήθεια σεφ μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Επίσης, το διάστημα 15 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου, θα υλοποιηθεί η δράση «Restaurants Weeks», στο πλαίσιο της οποίας, σε συνεργασία με τα εστιατόρια της πόλης, θα προβάλλονται -ανά εβδομάδα- οι έθνικ κουζίνες της Θεσσαλονίκης (αρμενική, πολίτικη, ιταλική, κινεζική κ.ά.).

Πηγή: www.imerisia.gr