Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Προβολή του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης του τουρισμού στη γεωγραφική ζώνη ευθύνης του, θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί 13 – 15 Φεβρουαρίου 2020.

Στόχος του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου είναι η προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού, αξιοποιώντας το υψηλό ενδιαφέρον από τη γειτονική χώρα για τους θρησκευτικούς τόπους της Βόρειας Ελλάδας με κορωνίδα το Άγιο Όρος.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10.15 ο κ. Καράογλου θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης και στις 12.15 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο εκθεσιακό κέντρο «Inter Expo Center».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια, Δημήτριο Χρονόπουλο, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), το οποίο έχει ως θέμα τον προσκυνηματικό τουρισμό.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν θρησκευτικοί τόποι – μνημεία καθώς και η μοναστηριακή ζωή στο Άγιο Όρος.

Επίσης, σε συνεργασία με μοναστήρια του Αγίου Όρους, τα οποία τα παραχώρησαν ευγενώς, θα διατεθούν στους προσκεκλημένους των εγκαινίων του περιπτέρου κρασί που παρασκευάζεται από μοναχούς και νηστίσιμα εδέσματα.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι:

«Ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά. Γι’ αυτό κρίναμε πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να συμμετέχουμε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Με τον τρόπο αυτόν αναπτύσσουμε περαιτέρω τη στενή συνεργασία που έχουμε σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού που ήδη υπάρχει».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media