Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Προβολή της Κρήτης από το δημοφιλές ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό «MERIDIANI»

Αφιερωμένο στην Κρήτη θα είναι το επόμενο τεύχος του δημοφιλούς ιταλικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Meridiani», το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε περίπου 49.000 αντίτυπα.

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού για την τουριστική προβολή και ειδικότερα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την ιταλική αγορά, φιλοξένησε σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας δύο δημοσιογραφικές αποστολές του περιοδικού «Meridiani».

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν η δημοσιογράφος Marta Ghelma και ο φωτογράφος Bruno Zanzottera, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις περιοχές των Ματάλων, των Ανωγείων, των Χανίων και του Ρεθύμνου και η δημοσιογράφος Gianna Melis, που επισκέφθηκε την περιοχή του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί κάθε δυο μήνες, περιλαμβάνει ποικίλα θέματα όπως πολιτισμό, παράδοση, γαστρονομία, φύση κλπ ενώ το αναγνωστικό του κοινό είναι Ιταλοί που αγαπούν τα ταξίδια και θέλουν να αισθάνονται περισσότερο ταξιδιώτες σε έναν τόπο παρά τουρίστες και επιθυμούν να γνωρίσουν ένα προορισμό μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων του.

Στα πλαίσια του δημοσιογραφικού ταξιδίου οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων αρθρογραφούν σε έγκριτα και δημοφιλή μέσα της Ιταλίας όπως Corriere della Sera, La Stampa, Donna, Elle, VanityFair κλπ, εντρύφησαν στην ιστορία, την κρητική μουσική παράδοση, τις τέχνες, την κρητική διατροφή αλλά και τη μινωική κουζίνα, καθώς επίσης στη μοντέρνα Κρήτη, που επιχειρεί και επενδύει στο βιώσιμο τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram