Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι για τον τουρισμό το 2023

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ελλήνων ξενοδόχων και των μεγάλων tour operators της Ευρώπης για τα τουριστικά πακέτα του 2023.

Οι τιμές στα νέα συμβόλαια περιλαμβάνουν αυξήσεις που κυμαίνονται 7% – 10%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συμφωνείται μεταξύ των δύο πλευρών και ρήτρα αναπροσαρμογής λόγω του πληθωρισμού, ώστε εάν η κατάσταση που επικρατεί σήμερα κλιμακωθεί προς τα πάνω, να μπορεί ο ξενοδόχος να προστατευτεί.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αυτή η τακτική θεωρείται «δίκαιη» από όλους, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με την ακρίβεια και το ενεργειακό.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ξενοδόχους που ζητούν από τώρα αυξήσεις της τάξεως του 15% – 20% στα συμβόλαια του 2023, κάτι που όμως οι tour operators αποφεύγουν να αποδεχθούν εγγράφως.

Πάντως, οι γερμανικοί tour operators, που έχουν τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια του 2023, προεξοφλούν από τώρα ότι το επόμενο καλοκαίρι οι τιμές των οργανωμένων πακέτων διακοπών που θα προσφέρουν στην αγορά θα είναι υψηλότερες από τις φετινές.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες ξενοδόχοι που δείχνουν επιφυλακτικοί και για την έκβαση της επόμενης τουριστικής χρονιάς.

«Όταν ακούς ότι στη Γερμανία μπορεί να μην έχουν φυσικό αέριο για κάποιες ώρες, αναρωτιέσαι εάν οι Ευρωπαίοι, που είναι οι βασικοί τροφοδότες του ελληνικού τουρισμού, θα έχουν χρήματα για να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα», τονίζουν.

 

Πηγή: www.ot.gr

Post Tags
Share Post