Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πρώτος προορισμός η Ελλάδα στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Πολωνών και το 2019

Στην πρώτη θέση προτίμησης των Πολωνών βρίσκεται η Ελλάδα και για το 2019, σε συνέχεια της εντυπωσιακής αύξησης κατά 40% στις αφίξεις Πολωνών τουριστών στη χώρα μας το 2018, που ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 εκατ. και έφτασαν το 1.049.500.

Η συνεχιζόμενη θετική δυναμική στην ανάπτυξη του τουρισμού και οι νέες προοπτικές, που ανοίγονται στη διμερή τουριστική συνεργασία αναδείχθηκαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας.

Οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας και της λίμνης Πλαστήρα, κατόπιν συνεργασίας της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τη Βουλευτή Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ), διοργάνωσε στην περιοχή ταξίδι εξοικείωσης για τους εκπροσώπους των σημαντικότερων tour operators της Πολωνίας (ΙΤΑΚΑ, GRECOS, THOMAS COOK, TUI, ECCO Holidays) και για καταξιωμένους δημοσιογράφους της χώρας, που ειδικεύονται στα ταξίδια και τον τουρισμό.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με στόχο τη δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής της Καρδίτσας στο ταξιδιωτικό κοινό της Πολωνίας και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει για εναλλακτικό τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της περιοχής, με Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες της περιοχής, επισκέψεις σε αξιοθέατα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, καθώς και την επίδειξη γευσιγνωσίας τοπικών τροφίμων και ποτών.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post