Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου 4άστερου House Sans Rival της Brown στην οδό Λιοσίων

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτή του ξενοδοχείου Sans Rival, που πρωτολειτούργησε το 1926 στην οδό Λιοσίων και ανήκει πλέον στην αλυσίδα των Brown Hotels.

Ο ανασχεδιασμός από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project αγκαλιάζει όλα τα στοιχεία της ιδιαιτερότητας του κτηρίου, δημιουργώντας περισσότερο μια μοντέρνα εκδοχή του, παρά μια σκηνογραφική αναβίωση της εποχής του 1930.

Τα 42 δωμάτια του 4άστερου House Sans Rival θα απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το πιο ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στοιχείο του κτηρίου είναι το τριγωνικό του σχήμα και η μεγαλοπρεπής πεταλοειδής σκάλα, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της κάτοψης.

Η νέα όψη του Sans Rival διατηρεί τον αρχικό γύψινο διάκοσμο και τα χρωματιστά τσιμεντοπλακίδια της εποχής, με διαφορετικά γεωμετρικά μοτίβα ανά όροφο.

Το ισόγειο του νέου Sans Rival, που φιλοξενούσε αρχικά εμπορικά καταστήματα, ενώ στο εσωτερικό του λειτουργούσε ένα κουρείο – κάτι καινοτόμο για τα δεδομένα της εποχής, θα φιλοξενεί ένα καφέ – εστιατόριο 120 τ.μ. με εντυπωσιακή τριγωνική μπάρα από μάρμαρο, ειδική κρεμαστή μεταλλική κατασκευή κάβας και ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην εποχή του ’30.

To Sans Rival αναμένεται να λειτουργήσει τη φετινή Άνοιξη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.kathimerini.gr

Φωτογραφίες: www.wheurope.com

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

Το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival, που παρέμενε για αρκετές δεκαετίες κλειστό μέχρι που ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής του από τη Brown, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 11 και Κων. Παλαιολόγου, απέναντι από το κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων (φωτογραφίες), πολύ κοντά στη πλατεία Βάθη, αλλά και στην Ομόνοια,

 

Φωτογραφίες: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media