Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Οι προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για την καταπολέμηση της εποχικότητας

 

Την Τρίτη 30/10/2018 η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων και η Fraport Greece οργάνωσαν ημερίδα με σκοπό τη σταδιακή άμβλυνση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι αεροπορικές εταιρείες easyJet, Ellinair, SAS, καθώς και ο τουριστικός οργανισμός Der Touristik Nordik που παρουσίασαν τα προαπαιτούμενα από τη πλευρά τους, αλλά και τις προοπτικές της αγοράς των Χανίων σχετικά με την προσέλκυση τουριστών κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, διαπιστώθηκε πως τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι tour operators είναι ανοιχτοί σε αυτή την πρόκληση και διαβλέπουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, ειδικότερα με το δεδομένο των συνεργασιών και κοινών προσπαθειών από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού.

Η Ένωση τονίζει ότι οι βασικές προϋποθέσεις που θα συντελέσουν στην επιτυχία αυτού του στόχου είναι:

 

α) Ανοιχτά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές

β) Ο Εμπορικός Σύλλογος να τροποποιήσει τα ωράρια, τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους κατά τη διάρκεια της όλης της ημέρας.

γ) Βελτίωση των υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, δεντροφύτευση, φωτισμός)

δ) Ανάπτυξη με προοπτική 5ετίας τουλάχιστον ενός γηπέδου golf

ε) Ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού (περιηγητικός, πολιτιστικός, γαστρονομία κλπ).

 

Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας