Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού η εκπαίδευση των επαγγελματιών ξεναγών

Το μήνυμα ότι η αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού έστειλε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, από το βήμα της 20ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG), που πραγματοποιήθηκε 20 – 21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η κα Κουρνέτα παρουσίασε τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν στην αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, όπου για πρώτη φορά επιχειρείται η σύνδεσή της με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. «Με την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας, καταρτίσαμε νέο σύγχρονο Κανονισμό Σπουδών και προγραμματίζουμε μέσα στο 2019 την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Θεσσαλονίκης. Σχολές πρότυπα για την επαγγελματική εκπαίδευση των επαγγελματιών Ξεναγών στην Ελλάδα», δήλωσε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού.

Στο περιθώριο της Συνάντησης η κα Κουρνέτα πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών, Έφη Καλαμπουκίδου και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, όπου συζήτησαν ζητήματα του κλάδου. Η κα Κουρνέτα υπογράμμισε ότι η δέσμευση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των ξεναγών και η επαναλειτουργία των Σχολών Ξεναγών έγιναν πράξη στο ακέραιο.