Mε την ελπίδα ότι το 2014 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό συνεδριακό τουρισμό επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη οι εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΕΙΒΤΜ.
Από τις συναντήσεις και τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της EIBTM, προκύπτει ότι η Αθήνα σταδιακά ανακτά την εμπιστοσύνη των οργανωτών συνεδρίων και επιστρέφει στους σχεδιασμούς τους, ως δυνητικός προορισμός σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ενδιαφέρον για την ελληνική πρωτεύουσα υπήρξε και από νέες αγορές, όπως οι χώρες της Σκανδιναβίας, η Λατινική Αμερική και αγορές της Ασίας.
Σύμφωνα με την έρευνα «ΙBTM Global Research», το 54% των επαγγελματιών του χώρου αναμένει άνοδο της παγκόσμιας αγοράς συνεδρίων το 2014, ενώ σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι προβλέψεις των προμηθευτών.
Στις κορυφαίες προτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου βρίσκονται η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ολλανδία και η Τουρκία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το 65% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί τα social media για να επικοινωνεί πριν κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο, ενώ το 42% των οργανωτών δήλωσε ότι χρησιμοποιεί smartphones ή tablets προκειμένου να αναμεταδώσει στους συνέδρους πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συνεδρίων.
Για την επικοινωνία εταιρικών νέων το 85% των προμηθευτών χρησιμοποιεί το facebook, το 72% το twitter και το 68% το linkedin.
Πηγές: www.kathimerini.gr, www.tovima.gr
Φωτογραφία: www.rodos-palace.com