Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Πλησιάζει η προκήρυξη διαγωνισμού για το νέο σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας;

Όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια η Αθήνα θα αποκτήσει ένα νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, καθώς επιταχύνεται ο ρυθμός για την προκήρυξη διαγωνισμού κατασκευής και εκμετάλλευσης του νέου κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα, που θα αντικαταστήσει τους εντελώς ακατάλληλους σταθμούς των ΚΤΕΛ που βρίσκονται στον Κηφισό και στη Λιοσίων.

Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 170 – 180 εκατ. ευρώ, που θα εξυπηρετεί 16.000.000 επιβάτες κάθε χρόνο.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν σε έκταση 40 στρεμμάτων, κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Ελαιώνας», οι εμπορικοί χώροι θα ανέρχονται σε 11,7 στρέμματα, ενώ προβλέπονται ελεύθεροι χώροι πρασίνου 20 στρεμμάτων και 572 θέσεις στάθμευσης.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ενώ το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη και η προμελέτη του έργου. Στη συνέχεια θα γίνει η προετοιμασία αντικειμένου, προκειμένου να ανατεθεί σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας μέχρι το τέλος του 2018, ώστε από το 2019 να προκύψει ο επενδυτής και να ξεκινήσουν τα έργα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr.