Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Προχωρούν τα σχέδια δημιουργίας υδατοδρομίου στην Ελευσίνα

 

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, καθώς η Hellenic Seaplanes ολοκλήρωσε τις μελέτες και το σχεδιασμό για τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Ελευσίνα.

Η Hellenic Seaplanes προχώρησε και ολοκλήρωσε διαγωνισμό για το σχεδιασμό του μητροπολιτικού υδατοδρομίου της στην Ελευσίνα. Επικρατέστερη πρόταση μεταξύ των αρχιτεκτονικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναδείχθηκε το Pieris Architects, το οποίο σύντομα θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση του.

Το υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής, γραφείων και ιατρικής μονάδας με ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν καταστήματα, τρία εστιατόρια καθώς επίσης και χώρος για παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και τη γύρω περιοχή και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους επισκέπτες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Χαράλαμπος Γαργαρέτας.

«Σήμερα, πάνω από 80 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από το 2019 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.

 

Διαβάαστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη στο kathimerini.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Share Post