Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Προχωρούν οι μελέτες για την ανακαίνιση – επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα

Θέμα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση των πρόδρομων μελετών για το έργο του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 44, στην Αθήνα.

Πρόκειται για έργο που θα αναβαθμίσει εκ βάθρων τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας, το οποίο από το 1889 στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ. επί της οδού Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης του μουσείου με την κατασκευή δύο ή τριών υπογείων επιπέδων με έκταση 15.000 τ.μ. το κάθε ένα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ένα από τα υπόγεια επίπεδα πιθανότατα θα διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, ενώ μαζί με τις παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή και τη σύνδεση του μουσείου με το κτήριο Ακροπόλ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, το κόστος του έργου ενδέχεται να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Με την επέκταση των εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για την προβολή των πέντε μεγάλων μόνιμων, καθώς και των μικρότερων συλλογών που φιλοξενούνται στο μουσείο, οι οποίες απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα.

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της χρηματοδότησης για το οποίο εξετάζονται διαφορετικά σενάρια, ακόμα και εκείνο της αξιοποίησης χορηγιών.

 

Πηγή: www.economistas.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media