Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Προχωρούν οι επενδύσεις του ομίλου Sani – Ikos σε Κέρκυρα και Κω

Προχωρούν οι επενδύσεις του ξενοδοχειακού ομίλου Sani – Ikos για τη ριζική ανακατασκευή των τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που εξαγόρασε το Νοέμβριο του 2016, σε Κέρκυρα και Κω.

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευαστική φάση για τη μετατροπή των δύο πρώην ξενοδοχείων του ομίλου Χανδρή στην Κέρκυρα, σε ένα ενιαίο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα (Ikos Dassia). Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον, σε στάδιο μελετών είναι το επίσης 5άστερο Ikos Kefalos στην Κέφαλο της Κω.

Το Ikos Dassia θα λειτουργήσει το Μάιο του 2018, ενώ το Ikos Kefalos θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2019.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ (σε 110 εκατ. υπολογίζεται το κόστος για την ανακατασκευή της μονάδας στην Κέρκυρα και άλλα 90 εκατ. για το ξενοδοχείο στην Κω), οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, το πλάνο του ομίλου Sani – Ikos, που προέκυψε από τη συνένωση των εταιρειών Σάνη Α.Ε. και Ikos Α.Ε. με βασικούς μετόχους τους αδερφούς Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική Oaktree Capital Management, περιλαμβάνει συνολικά τη λειτουργία επτά έως δέκα ultra all inclusive ξενοδοχείων στην Ελλάδα, αλλά και στη Μεσόγειο, υπό το brand της Ikos Resorts μέχρι το 2020.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr