Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Προχωρούν οι διαδικασίες έγκρισης του Killada Hills Golf Resort

Με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των επενδυτών και του υπουργείου Πολιτισμού θα υλοποιηθεί και η μεγάλη τουριστική επένδυση «Killada Hills Golf Resort» (φωτορεαλιστική απεικόνιση), κοντά στο Πόρτο Χέλι του νομού Αργολίδας, συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ, λόγω του μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Dolphin Capital Investors, «για την παρακολούθηση και την εκτέλεση όλων των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, καθώς και την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων στο πλαίσιο του έργου».

Ενδεικτικά, το υπουργείο θέτει ως όρο, μεταξύ άλλων, να εκπονηθεί από το φορέα του έργου (Dolphin), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, μελέτη προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί στη θέση «Μποστάνι».

Επιπλέον, όλες οι εκσκαφικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η οποία θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως και εγγράφως πριν την έναρξη αυτών.

Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, σύμφωνα από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών.

To masterplan της επένδυσης προβλέπει ότι σε έκταση 2.079 στρεμμάτων θα υλοποιηθούν σταδιακά σε τέσσερις εκτάσεις:

1. Η 1η (530 στρέμματα), περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο 300 κλινών, 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία και 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία.

2. Η 2η (1.425 στρέμματα), περιλαμβάνει 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία και γήπεδο golf 18 οπών 768 στρεμμάτων.

3. Η 3η (116 στρέμματα), περιλαμβάνει 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία.

4. Η 4η (8 στρέμματα) στην παραλία Λεπίτσα περιλαμβάνει beach club με 13 ξύλινες καμπάνες.

H πρώτη φάση της κατασκευής περιλαμβάνει τις 260 επαύλεις και το γήπεδο golf, ενώ η δεύτερη φάση κατασκευής περιλαμβάνει το ξενοδοχείο, τις 100 βίλες, τις 60 επαύλεις και τις 28 κατοικίες.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.