Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Προχωρούν τα σχέδια για δημιουργία σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

KTEL1

 

Tο Μάρτιο του 2017 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή μεγάλου σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους παλιούς και εδώ και πολλά χρόνια ακατάλληλους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων της οδού Λιοσίων και της λεωφόρου Κηφισού.

Επιπλέον, στο νέο σταθμό θα μεταφερθούν όλοι οι διεθνείς σταθμοί/γραμμές λεωφορείων, που έχουν εξαπλωθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (λεωφόρος Αλεξάνδρας, δρόμοι γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη).

Το κατασκευαστικό κόστος εκτιμάται στα 90 εκατ., τα οποία μπορεί να εξευρεθούν, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το «πακέτο Γιούνκερ», είτε από δανεισμό των ΚΤΕΛ, είτε από την κοινοπραξία των εταιρειών που θα αναλάβουν την κατασκευή του.

Η έκταση 66,4 στρεμμάτων που θα κατασκευαστεί ο σταθμός ανήκει στην εταιρεία «Αττικό Μετρό» και θα μισθωθεί από τα ΚΤΕΛ για περίπου 30 – 40 χρόνια.

Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα πάρει 36 μήνες και η λειτουργία του σταθμού (αν όλα πάνε καλά) προβλέπεται το 2020.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μέσω ΚΤΕΛ περίπου 15.000.000 μετακινήσεις επιβατών, με το σταθμό του Κηφισού να εξυπηρετεί το καλοκαίρι ακόμα και 30.000 ημερήσιες μετακινήσεις.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Μαρίας Μόσχου στο imerisia.gr