Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Προχωράει η επένδυση του ομίλου Σαββίδη στη Χαλκιδική

Πανοραμικές φωτογραφίες της έκτασης στο Παλιούρι

 

Εγκρίθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για την έκταση 322 στρεμμάτων που έχει ενοικιάσει μακροχρόνια στο Παλιούρι Χαλκιδικής από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η εταιρεία Premium Development, συμφερόντων του ομίλου Σαββίδη.

Στα σχέδια του ομίλου για την αξιοποίηση της έκτασης, περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου «Ξενία», με σκοπό τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

 

Φωτογραφίες: www.hradf.com

 

Σημείωση e – Travel News:

Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΞΕΝΙΑ» στο Παλιούρι της Χαλκιδικής (πρώτο «πόδι”), κατασκευάστηκε το 1962 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος τις δεκαετίες του ’50 και ’60 σχεδίασε αρκετά ακόμα «ΞΕΝΙΑ», σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το ξενοδοχείο λειτούργησε ως και το 1997 με κεντρικό κτήριο που περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ κ.ά. και τέσσερα διώροφα κτήρια συνολικής δυναμικότητας 72 δωματίων (144 κλινών).

Τον Οκτώβριο του 2013 η εταιρεία JSC Donskoy Tabac, συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, κέρδισε στο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια ενοικίαση (99 χρόνια) της παραθαλλάσιας έκτασης στο Παλιούρι, με 1.300 μέτρα μήκος παραλία, που ανήκει στο Δημόσιο.

Η εταιρεία του ομίλου Σαββίδη σχεδιάζει στην έκταση του παλιού Ξενία μεγάλη επένδυση 80.000.000 ευρώ, που εκτός από ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες, θα περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα θέρετρα υγείας και ευεξίας (health resorts) στην Ευρώπη.