Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Προχωράει η μεγάλη επένδυση για την προσέλκυση ιατρικού τουρισμού στην Κρητηνία της Ρόδου

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών κατασκευής της μεγάλης επένδυσης στην περιοχή «Άμαρτος» της Κρητηνίας στη Ρόδο, από την «ΑΜΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε.».

Η μεγάλη επένδυση, που θα υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 48 στρεμμάτων, προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 135 δωματίων με 296 κλίνες, κέντρο αποκατάστασης για ασθενείς που βρίσκονται στο μετεγχειρητικό στάδιο της θεραπείας σοβαρών παθήσεων,  κέντρο αναζωογόνησης, εστιατόριο, συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα, χώρους άθλησης και αναψυχής με γήπεδο τένις κ.ά. (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις)

Ο σχεδιασμός του έργου, έχει φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με πρόβλεψη για «πράσινες στέγες», εξοικονόμηση υδάτινων πόρων με επανάχρηση – ανακύκλωση και αφαλάτωση και με εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Η σύλληψη της ιδέας έγινε από έναν Ισραηλινό, επώνυμο γιατρό. Η επιλογή της τοποθεσίας προέκυψε τυχαία και αποδίδεται σε ταξίδι αναψυχής με ιστιοπλοϊκό σκάφος που πραγματοποίησε στην περιοχή αυτή ο γιατρός. Το σκάφος πέρασε ανοικτά από τη θαλάσσια περιοχή της Κρητηνίας και αμέσως κέρδισε το ενδιαφέρον του.

Η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε σημαντικά, καθώς στην έκταση που θα υλοποιηθεί η επένδυση, διεξάχθηκε πολύμηνη αρχαιολογική έρευνα από την οποία εντοπίστηκαν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα αγροτικής εγκατάστασης των πρωτοβυζαντινών χρόνων και ευρήματα που πιστοποιούν ότι η παραγωγή του λαδιού και του κρασιού έχει μεγάλη παράδοση στην περιοχή.

Έτσι, έχει ξεκινήσει η εκπόνηση εξολοκλήρου νέας αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και τα ευρήματα αυτά να αναδειχθούν και να ενταχθούν αρμονικά στη μονάδα.

Σημείωση: Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι από την αρχική μελέτη του έργου.

 

Η περιοχή που θα κατασκευαστεί το συγκρότημα

Πηγή: www.google.com/maps

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαίρης Φώτη στο dimokratiki.gr.