Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Moxy Patras: Προχωράει η δημιουργία ξενοδοχείου της Marriott στην Πάτρα (φωτογραφίες)

 

Προχωρούν οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής του εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου, αλλά θρυλικού ξενοδοχείου «Moreas», που βρίσκεται στην Πάτρα, απέναντι από τη μαρίνα της πόλης, με σκοπό την επαναλειτουργία του με το όνομα «Moxy», που είναι μία από τις αλυσίδες ξενοδοχείων του αμερικανικού κολοσσού Marriott International.

To ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο Moreas, που μοιάζει με πύργο, καθώς ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήθελε επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου, εγκαινιάστηκε στις 26/10/1974.

Όμως ο Moreas λειτούργησε μόνο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Μετά εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κτήριο «φάντασμα», λεηλατημένο, που κατά περιόδους χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα από μετανάστες και άστεγους…

Πριν από αρκετά χρόνια το κτήριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Τσιμάρα, στην οποία ανήκει η αλυσίδα Tsimaras Hotels (Perantzada Hotel στην Ιθάκη, Emelisse Hotel στην Κεφαλλονιά). Μάλιστα κάποια περίοδο είχε τοποθετηθεί πινακίδα μπροστά από το κτήριο που ενημέρωνε ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής, με σκοπό την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείο, αλλά τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε.

Το Δεκέμβριο του 2016 η εταιρεία «ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ» (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), εξαγόρασε το πρώην ξενοδοχείο με σκοπό μετά από εργασίες ανακατασκευής να επαναλειτουργήσει με 116 δωμάτια.

Τον περασμένο Ιούλιο η ΠΑΝΓΑΙΑ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο Marriott και συγκεκριμένα το εμπορικό σήμα Μoxy, που δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία στην Ελλάδα.

 

Το κτήριο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής (φωτογραφίες: www.google.gr/maps)

 

 

… και τώρα υπό ανακατασκευή

 

 

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία λειτουργίας του Moxy Patras, όμως οι εργασίες ανακατασκευής που ξεκίνησαν σταδιακά από το καλοκαίρι προχωρούν και πλέον το μόνο σημείο του κτηρίου που δεν έχει καλυφθεί από τις σκαλωσιές είναι η πινακίδα που «δείχνει» προς τους Δελφούς και την Ολυμπία, που αποτέλεσε ένα από τα τοπόσημα της Πάτρας.

 

Σημείωση: Τo κτήριο στη σημερινή του κατάσταση (ανακατασκευή), το φωτογράφησε ο συνεργάτης μας στην Πάτρα, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας