Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Προχωράει η δημιουργία μαρίνας στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης;

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως μπαίνει και πάλι η κατασκευή μεγάλης μαρίνας στην παραλιακή ζώνη της Πυλαίας της Θεσσαλονίκης, με τη μορφή σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, η μαρίνα της Πυλαίας θα έχει δυναμικότητα 440 σκαφών, εκ των οποίων οι εννέα θέσεις προβλέπεται να είναι για τα λεγόμενα «mega yachts».

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο μαρίνα της Πυλαίας θα περιλαμβάνει μια σειρά από υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών που θα ελλιμενίζονται, μεταξύ των οποίων και επτά κτήρια (τέσσερα μονώροφα και τρία διώροφα) συνολικής επιφάνειας 5.547 τ.μ.

Το πρώτο θα φιλοξενεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λιμενικό σταθμό και χώρους υγιεινής, το δεύτερο γραφεία διοίκησης, πληροφορίες, ιατρείο, τράπεζα, αποθήκη αποσκευών και χώρους υγιεινής και το τρίτο θα είναι το φυλάκιο εισόδου.

Το τέταρτο κτήριο θα φιλοξενεί καταστήματα yachting, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώρους υγιεινής, το πέμπτο κτήριο προορίζεται για yachting club (με εξωτερικό εξώστη), lockers, χώρους υγιεινής, λουτήρες και αποδυτήρια, το έκτο για πλυντήρια και χώρους υγιεινής και το τελευταίο κτήριο για επισκευή και συντήρηση σκαφών.

 

Πηγή: www.voria.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media