Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Προχωρά η επένδυση Killada Hills στην Κοιλάδα της Αργολίδας

KILADA-HILLS1

Πατήστε πάνω για να δείτε τη φωτορεαλιστική απεικόνιση σε μεγέθυνση

Προχωρά, όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, με την ονομασία «Κilada Ηills Golf Resort» (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις) της εταιρείας «Mindcompass Overseas A.E.”, θυγατρικής του ομίλου Dolphin Capital Investors, σε έκταση στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας, καθώς υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την Έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της εν λόγω Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Η Dolphin Capital Investors είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Amanzoe και Nikki Beach Resort στο Πόρτο Χέλι, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή που θα υλοποιηθεί η επένδυση Killada Hills.

Με το Προεδρικό Διάταγμα καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης και ρυθμίζονται θέματα, όπως συντελεστές δόμησης, οδικές συνδέσεις, μέτρα κατά την περίοδο κατασκευής, διαχείριση αποβλήτων, προστασία περιβάλλοντος και δασικών περιοχών εντός της έκτασης.

KILADA-HILLS2

Πατήστε πάνω για να δείτε τη φωτορεαλιστική απεικόνιση σε μεγέθυνση

Οι εγκαταστάσεις του Κilada Ηills Golf Resort, σε μια συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων, θα περιλαμβάνουν:

1η φάση κατασκευής:
1. 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία
2. Γήπεδο golf 18 οπών σε έκταση 768 στρεμμάτων

2η φάση κατασκευής:
1. Ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 100 δωματίων
2. 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία
3. 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία
4. 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας όταν λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις.