Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Προχωρά η μεγάλη επένδυση Atalanti Hills στη Φθιώτιδα;

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της επένδυσης

Τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων με 2.990 κλίνες, 3.306 κατοικίες με 5.882 κλίνες και τρία γήπεδα golf περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, το επενδυτικό σχέδιο Αtalanti Hills που σκοπεύει να υλοποιήσει σε ιδιόκτητη μη παραθαλάσσια έκταση 12.351 στρεμμάτων κοντά στην Αταλάντη (Δήμος Λοκρών) της Φθιώτιδας, η εταιρεία Λοκρός.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έθεσε προς διαβούλευση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου, προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να διατυπώσει εγγράφως τις απόψεις του.

ATALANTI2

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της επένδυσης

H προτεινόμενη επένδυση, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία με παραθεριστικές κατοικίες) συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών με τις ονομασίες Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Κάθε ένα από τα τρία σύνθετα καταλύματα θα διαθέτει ένα γήπεδο golf 18 οπών.

Ο Νότος με 1.030 κατοικίες έχει σχεδιαστεί στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την Κωπαΐδα και περιλαμβάνει πέραν των άλλων υποδομών συνεδριακό κέντρο, ανοιχτό θέατρο, γήπεδα τένις, καθώς και υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας και ομορφιάς.

Ο Ζέφυρος έχει σχεδιαστεί στο κεντρικό τμήμα της έκτασης και οι 955 κατοικίες θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο golf.

Ο Βορράς με 1.321 κατοικίες έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη κυρίως αναγκών διακοπών για οικογένειες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με την εξασφάλιση των αδειών θα ξεκινήσει πρώτα η κατασκευή του συγκροτήματος Νότος και θα ακολουθήσουν ο Ζέφυρος το 2019 και ο Βορράς το 2024.

Η κατασκευαστική περίοδος όλων των εγκαταστάσεων θα ολοκληρωθεί σε βάθος 18 ετών και όταν ολοκληρωθούν όλες οι υποδομές θα δημιουργηθούν πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Δείτε ΕΔΩ τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με όλες τις λεπτομέρειες της προτεινόμενης επένδυσης

Post Tags
Share Post