Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

Ανακοίνωση του προγράμματος του Sani Festival 2019

Με ανανεωμένη διάθεση και οπτική ταυτότητα ανεβάζει φέτος αυλαία το Sani Festival, στο Sani Resort της Χαλκιδικής, αφού κλείνει 27 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και όχι μόνο.

Πάντα πρωτοπόρο, πάντα ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις που διευρύνουν τα όριά του και προσφέρουν θέαμα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με την τόλμη να το χαρακτηρίζει σε όλη τη διάρκεια των χρόνων, δε δίστασε ποτέ να πάρει σημαντικά ρίσκα, συστήνοντάς καλλιτέχνες και σχήματα που λίγοι γνώριζαν, όμως στην πορεία έμαθαν πολλοί, απολαμβάνοντας αυτό το μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης που προκαλεί πάντα μια εύστοχη κίνηση, αλλά και να προσκαλεί θρύλους της διεθνούς σκηνής, οι οποίοι αποδεχόμενοι την πρόσκληση το καταξίωσαν ακόμη περαιτέρω.

 

«Η 27η έκδοση του Sani Festival συνεχίζει να βαδίζει σταθερά στη γέφυρα που συνδέει τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με στόχευση το διεθνή προσανατολισμό και με σταθερές τη φιλοξενία ζωντανών θρύλων, αλλά και τη σύσταση στο ελληνικό κοινό νεοανερχόμενων καλλιτεχνών που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας», αναφέρει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη.

«Αυτή είναι και η ψυχή της φετινής διοργάνωσης: Με το ανερχόμενο ταλέντο του Christian Sands, που θεωρείται ένας σύγχρονος πιανίστας της τζαζ συγκρίσιμος με ιερούς θρύλους του είδους. Με τον Charles Lloyd, που πρωτοφιλοξενήσαμε το 2006, έναν αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό σαξοφωνίστα με πλούσια διαδρομή και ιστορία, σε μια μοναδική στιγμή που θα μοιραστεί τη σκηνή, με φίλους του Αμερικανούς και Έλληνες μουσικούς της αυτοσχεδιαζόμενης μουσική, αλλά και την αγαπημένη του/μας Μαρία Φαραντούρη.

Με τους post classic ήχους του Joachim Horsley, όπου ο Μπετόβεν διασκευάζεται και αναμιγνύεται με κουβανέζικους ρυθμούς. Με τη Σουηδή Gunhild Carling να δίνει δυναμική πνοή στη swing και jukebox μουσική σε τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή.

Μια διαφορετική νότα, αυτή της μικρότερης κόρης του Charlie Chaplin και εγγονής του Ευγένιου Ο Νηλ, της Victoria Chaplin και του Jean – Baptiste Thierree να γράφουν τις δικές τους μαγικές ιστορίες μέσα σε ένα «Αόρατο Τσίρκο» παντομίμας.

Με ένα Gala Όπερας από την καταξιωμένη ορχήστρα Contratempo υπό τη διεύθυνση του Βλαδιμήρου Συμεωνίδη, έναν από τους καλύτερους και πλέον δραστήριους μαέστρους της γενιάς του και τις εξαίρετες φωνές της σοπράνου Σοφίας Κυανίδου και του τενόρου Δημήτρη Πακσόγλου.

Με τον πολυαγαπημένο Νιόνιο μας να τιμά την επέτειο του Woodstock και την καθάρια, δυνατή φωνή της Άλκηστις σε ένα συναυλιακό κρεσέντο με τον Πορτοκάλογλου στο πλευρό της».

 

Δείτε το promo video του Sani Festival

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το Sani Festival

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram