Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Προαστιακός: Νέα δρομολόγια Αθήνα – αεροδρόμιο από τις 30 Ιουλίου

Με την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών («Σταθμός Λαρίσης»), μετά από μια δεκαετία επανέρχεται η απευθείας σύνδεση του κέντρου της Αθήνας με το αεροδρόμιο, μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Με τα νέα δρομολόγια, που ξεκινούν από αύριο Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, οι επιβάτες θα μεταβαίνουν πλέον απευθείας από το κέντρο της πόλης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή στο Κιάτο και αντίστροφα, με μείωση του χρόνου διαδρομής έως και 20 λεπτά.

Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, η οποία μένει να επεκταθεί και μέχρι τον Πειραιά, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων του Προαστιακού, η γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο καταργείται και δημιουργούνται δύο νέες γραμμές, με κεντρικό κόμβο το σταθμό Λαρίσης (Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα και Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα).

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο με το κέντρο της Αθήνας, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα. Ώρα αναχώρησης του πρώτου δρομολογίου από την Αθήνα 5.03 και του τελευταίου 21.03. Από το αεροδρόμιο ώρα αναχώρησης του πρώτου δρομολογίου 6.15 και του τελευταίου 22.15.

Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με το αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά. Ώρα αναχώρησης του πρώτου δρομολογίου από Αθήνα για Πειραιά 5.58 και του τελευταίου 23.03. Από Πειραιά για Αθήνα ώρα αναχώρησης του πρώτου δρομολογίου 5.25 και του τελευταίου 22.25.

Πηγή: www.tovima.gr