Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

«Πράσινη» διάκριση για τα ξενοδοχεία του ομίλου Mitsis Hotels

Ο όμιλος «Mitsis Hotels» βραβεύθηκε για 2η συνεχή χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας για τον τουρισμό (eco label) «Green Key». Το σήμα απονεμήθηκε και στα 17 πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου, στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και τα Καμένα Βούρλα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σταύρος Μήτσης, «η στρατηγική του ομίλου είναι συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμη βάση, με κεντρικό στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων και υπηρεσιών του».

Συγκεκριμένα, ο όμιλος εφαρμόζει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει την παραγωγή πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης, διαθέτει βιολογικούς σταθμούς τριτοβάθμιας επεξεργασίας και προωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Mitsis Hotels, τα οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πρώτων υλών θα διοχετεύονται μέσα από έργα πνοής στις τοπικές κοινωνίες.

Η συνεργασία των Mitsis Hotels με το πρόγραμμα Green Key εντάσσεται στη στρατηγική πράσινης ανάπτυξης του ομίλου και έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τις βέλτιστες οικολογικές πρακτικές στην ελληνική τουριστική αγορά.

Post Tags
Share Post