Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ένωσης ευρωπαϊκών συνδέσμων τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε στις 7 – 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, το συνέδριο «121st Semi Annual Meeting της ECTAA» της Ένωσης Eυρωπαϊκών Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operator (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations – ECTAA), ως αποτέλεσμα συστηματικών ενεργειών του Συνδέσμου των Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ο οποίος εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης στην Αθήνα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακή του συνόλου των εκπροσώπων των Συνδέσμων Τουριστικών γραφείων / Μελών της ECTAΑ και του ΗΑΤΤΑ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε gala dinner το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκπροσώπους της ECTAA.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Aegean Airlines, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Sales Manager Athens & Central Greece, Ελένη Βλάχου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Commercial Director της Aegean Airlines Roland Jaggi.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο ΗΑΤΤΑ προσέφερε στον Υπουργό Τουρισμού, στον Πρόεδρο της ECTAA Pawel Niewiadomski και στην Πρόεδρο της ΕΑΤΑ, Μελίνα Δασκαλάκη, αναμνηστικά δώρα μαζί με ευχαριστίες για τη στήριξη των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ECTAA προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως Προτιμώμενου Προορισμού της ECTAA για το 2ο εξάμηνο του 2020.

Τέλος ο Pawel Niewiadomski, Πρόεδρος της ECTAA και ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Νικόλας Κελαϊδίτης απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, Λύσανδρο Τσιλίδη για τη διαχρονική και δυναμική παρουσία και προσφορά του στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου με τις προγραμματισμένες εκλογές της ECTAA για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επανεκλογή του Προέδρου Pawel Niewiadomski (Πολωνία), της Εva Blansco (Ισπανία) ως Αντιπροέδρου καθώς και την επανεκλογή του Μάριου Καμμένου, Αντιπροέδρου του ΗΑΤΤΑ, ως Ταμία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της ECTAA, ο ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Νικόλας Κελαϊδίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αθήνα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο μιας διοργάνωσης διεθνούς εμβέλειας, η οποία αναδεικνύει συμβολικά την ελληνική πρωτεύουσα, ακόμα και σε περίοδο πανδημίας, ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για ασφαλή και ποιοτικά ταξίδια. Η ECTAA επιλέγοντας να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και με φυσική παρουσία των μελών της αποστέλλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η διοργάνωση ασφαλών και αποτελεσματικών ταξιδιών ήταν πάντα o ακρογωνιαίος λίθος των τουριστικών γραφείων και ότι όταν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδεύει κανείς. Είναι τιμή μας που η Αθήνα και ο ΗΑΤΤΑ φιλοξένησαν την εκδήλωση».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post