Κυριακή 16 Μαϊου 2021

ΠΟΞ: Να επανέλθει στα 12 χρ. το όριο για PCR test στα παιδιά στις εισόδους της χώρας

Με επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητά να επανέλθει στα 12 χρόνια το όριο πάνω από το οποίο απαιτείται PCR test για παιδιά, στις εισόδους της χώρας, όπως ίσχυε πέρυσι, αντί των πέντε ετών που προβλέπεται στα φετινά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΞ

 

Προς κο. Χάρη Θεοχάρη

Υπουργό Τουρισμού

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ίσχυαν το έτος 2020 σχετικά με τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα μας των επισκεπτών – τουριστών, η υποχρέωση αρνητικού τεστ PCR, αφορούσε και τα παιδιά ηλικίας άνω των δώδεκα (12) ετών.

Πλέον το παραπάνω ηλικιακό όριο μειώθηκε στα πέντε (5) έτη. Ασφαλώς γνωρίζετε πως το κόστος διεξαγωγής των PCR test είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Λόγω της ανωτέρω μεταβολής στο όριο ηλικίας, τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει μια οικογένεια με μικρά παιδιά, για να μπορέσει απλώς και μόνο να μεταβεί στη χώρα μας, αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό που καθιστά το ταξίδι απαγορευτικό.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή η υποχρέωση αρνητικού PCR test, να αφορά τα παιδιά ηλικίας άνω των δώδεκα (12) ετών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο σημείο αυτό θέλουμε να θέσουμε ξανά υπόψη σας πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό «επιλέξιμα για την έκδοση πιστοποιητικού εξέτασης βάσει του προτεινόμενου κανονισμού θα πρέπει να είναι μόνο τα αποτελέσματα των λεγόμενων δοκιμασιών ΝΑΑΤ (πρόκειται για τις δοκιμασίες ενίσχυσης νουκλεϊκών οξέων που συμπεριλαμβάνουν τις δοκιμασίες RT-PCR) και των ταχειών δοκιμασιών αντιγόνων, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που καταρτίστηκε βάσει της σύστασης 2021/C 24/01 του Συμβουλίου».

Ως προϋπόθεση, λοιπόν, έκδοσης του πράσινου πιστοποιητικού τίθεται εναλλακτικά και η δυνατότητα διενέργειας rapid test.

Με δεδομένο το αυξημένο κόστος διενέργειας του PCR test, θα πρέπει σταδιακά να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και εμείς τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας με rapid test (που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που καταρτίστηκε βάσει της σύστασης 2021/C 24/01 του Συμβουλίου), τα οποία, όπως προκύπτει, κρίνονται ανάλογα αξιόπιστα.

Με τον τρόπο αυτό, χωρίς να χάνουμε από άποψη ασφάλειας, αφενός μειώνουμε το κόστος μετάβασης στη χώρα μας για τους επισκέπτες μας και αφετέρου δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε, κατά τη διαδικασία επιστροφής τους στις χώρες προέλευσής, να αξιώνεται ομοίως η διενέργεια rapid test και όχι PCR test, στη μαζική διενέργεια των οποίων οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν.

 

Με εκτίμηση,

 

Γρηγόρης Τάσιος

Πρόεδρος ΔΣ

 

Μανώλης Τσακαλάκης

Γενικός Γραμματέας

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post