Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΠΟΞ: Επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης για παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία ζητάει να παραταθούν οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των υπαχθέντων στους νόμους 3299/2004 και 3908/2011 επενδυτικών σχεδίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέχρι 31/12/2022 και 31/12/2024 αντίστοιχα, καθώς οι συνθήκες της πανδημίας, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, αλλά και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον (αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, ανατιμήσεις κλπ), κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων επενδυτικών τους σχεδίων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΞ

 

Προς

κο Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κο Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κοινοποίηση
κο Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Οι συνθήκες της πανδημίας και οι περιορισμοί που εξαιτίας της επιβλήθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν, όχι μόνο στέρησαν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, αλλά κατέστησαν αντικειμενικά αδύνατη την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων επενδυτικών τους σχεδίων.

Η παροχή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της δυνατότητας να ολοκληρώσουν τα ανωτέρω εγκεκριμένα επενδυτικά τους σχέδια είναι όχι απλώς δικαιολογημένη, αλλά απόλυτα επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών της πανδημίας και του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος (εξωπραγματικές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, ανατιμήσεις κλπ).

Παράλληλα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα τους, μιας και επί ενάμισι περίπου έτος παρέμειναν κλειστές, χωρίς έσοδα, πολλές δε από αυτές τώρα ξεκινούν εκ νέου τη λειτουργία τους μετά το Μάρτιο του 2020.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να παραταθούν οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των υπαχθέντων στους νόμους 3299/2004 (Α΄ 261) και 3908/2011 (Α΄ 8) επενδυτικών σχεδίων μέχρι 31/12/2022 και 31/12/2024 αντίστοιχα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

 

Γρηγόρης Τάσιος

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Μανώλης Τσακαλάκης

Γενικός Γραμματέας

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media