Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

POTIROPOULOS+PARTNERS: Βραβείο για την Panorama Villa των Navarino Residences

Με το διεθνές βραβείο «Silver» του «A’ Design Award & Competition» στην κατηγορία «Architecture, Building and Structure Design Category» τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS για το έργο του «Panorama Villa» των Navarino Residences στο Costa Navarino.

Ta έγκριτα, διεθνούς κύρους «A’ Design Awards & Competition» διεξάγονται σε ετήσια βάση και έχουν ως σκοπό να αναδεικνύουν τα πιο εμπνευσμένα και πρωτότυπα concepts παγκοσμίως, στην αρχιτεκτονική και γενικά σε όλο το φάσμα των δημιουργικών κλάδων.

Η αρχιτεκτονική «ιδέα» της Panorama Villa απορρέει από την ανάλυση και συμβολική μεταφορά του παραδοσιακού οικισμού της Μεσσηνιακής Μάνης.

Κεντρικό πρόταγμα του σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάπτυξη περιμετρικά των χώρων υποδοχής – που δηλώνουν την «πλατεία της γειτονιάς», δηλαδή το δημόσιο χώρο – πέτρινων όγκων που τοποθετούνται στα όριά της.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Οι διακεκριμένοι αυτοί όγκοι εξυπηρετούν τις επιμέρους, πιο ιδιωτικές λειτουργίες της κατοικίας. Η σχέση των πλήρων στοιχείων (λίθινα πρίσματα) και των μεταξύ τους κενών (γυάλινες επιφάνειες), αποτελεί μία συμπαιγνία της μνήμης και του φωτός, της κοντινής και της μακρινής θέας, του δημόσιου χώρου και του ιδιωτικού, του μέσα και του έξω.

Χρησιμοποιώντας μία απέριττη κατασκευαστική έκφραση, η σύνθεση διερευνά τον συντακτικό συνδυασμό των υλικών, την υφή, την αφή, το χρώμα, την αντίδρασή τους στο φως.

Σχετικά με την Potiropoulos+Partners:

Καινοτόμα και ευρηματική αρχιτεκτονική, βασισμένη στη δημιουργικότητα, στην έρευνα και στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν το σχεδιαστικό στίγμα της Potiropoulos+Partners.

Το γραφείο δημιουργεί έργα υψηλής ποιότητας για τους πελάτες του, μέσω ενός σχεδιασμού που αναζητεί νέους τρόπους σκέψης και έκφρασης, συμπυκνώνοντας στις συνθέσεις των έργων του πολύπλευρες νοηματικές, συντακτικές και φαντασιακές προθέσεις.

Το γραφείο ιδρύθηκε το 1989 από τους Δημήτρη Ποτηρόπουλο και Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά γραφεία αιχμής στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο.

Σήμερα, με 30 χρόνια εμπειρία και τη συμμετοχή πλέον και του γιου τους Ρήγα Ποτηρόπουλου, η δημιουργική αυτή ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες σχεδιασμού, σε όλο το φάσμα και τις κλίμακες των αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media