Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Στην «πορτοκαλί ζώνη» βάζει την Ελλάδα το Βέλγιο

 

Λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές.

Οι «πράσινες» χώρες, στις οποίες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία, θεωρούνται ασφαλείς.

Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, τη Δανία, τη Βρετανία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, συγκαταλέγονται στις «πορτοκαλί» χώρες, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές, θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των 39 χωρών που εξαιρείται από την καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Οι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα παραμένουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη Σκωτία, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες η τοπική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται από το μέτρο αυτό.

 

Πηγή: www.newmoney.gr


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (11:25)

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», ανέφερε ο Υβ Βαν Λατέμ, ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού, ο οποίος σημείωσε ότι για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται τη συγκεκριμένη λίστα γιατί θα ανανεωθεί.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media