Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Πόντιση πλοίων στο Μεσσηνιακό κόλπο για την προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού

Στη δημιουργία αξιοθέατων καταδυτικού τουρισμού στοχεύει πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα μέσω προγραμματικής σύμβασης, Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας στοχεύουν, σε συνεργασία και με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), στην υλοποίηση της δράσης με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ».

Η πράξη αυτή έχει κύριο στόχο την αναβάθμιση της υποθαλάσσιας βιοποικιλότητας του Μεσσηνιακού Κόλπου, αλλά και να αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης ξενάγησης και εκπαίδευσης αυτόνομων δυτών.

Η δράση, με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δύτες και τους θαλάσσιους ερευνητές και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της τουριστικά αναπτυσσόμενης Μεσσηνίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αφορά την κατασκευή πέντε τουλάχιστον ελεύθερων τεχνητών υποβρύχιων αξιοθέατων με την πόντιση πλοίων και τεχνητών υφάλων ποικίλων σχημάτων και μεγεθών εντός του Μεσσηνιακού Κόλπου και πλησίον της ανατολικής ακτής στους πρόποδες του Ταϋγέτου.

Τα αξιοθέατα αυτά εκτός από πόλος έλξης ερασιτεχνών αυτοδυτών θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και καταφύγιο για τη θαλάσσια ζωή, εξ αιτίας της θέσης τους, η οποία θα επιλεγεί σύμφωνα με μελέτη που θα εκπονήσει μια spin off εταιρεία του ΕΛΚΕΘΕ, τα σημεία αυτά θα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από επιστημονικό προσωπικό για παρακολούθηση και καταγραφή όσο και από ερασιτέχνες λάτρεις του θαλάσσιου βυθού για διασκέδαση και ξενάγηση του υποθαλάσσιου κόσμου.

Η ολοκλήρωση της δράσης θα γίνει με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων δημόσιων φορέων, το Δήμο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το ερευνητικό κέντρο ΕΛΚΕΘΕ και το ΙΘΑΒΒΥΚ (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media