Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πολλά σχέδια για δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων

POOL2

 

Πάνω από 3.200 νέες τουριστικές κατοικίες περιλαμβάνονται σε τέσσερις μόνο από τις δεκάδες επενδύσεις δημιουργίας σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (δημιουργία 5άστερων ξενοδοχείων που θα διαθέτουν και παραθεριστικές κατοικίες) που δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

1. Μεγάλη επένδυση δρομολογείται στην Ελούντα του νομού Λασιθίου, από την κοινοπραξία ρωσικών συμφερόντων Mirum Hellas, προϋπολογισμού 408 εκατ. ευρώ που προβλέπει την ανάπτυξη έκτασης 850 στρεμμάτων μέσω της δημιουργίας 380 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχείων πέντε αστέρων, μαρίνα, καταστήματα, κέντρα ευεξίας, υποδομές εστίασης, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής.

2. Η αραβικών συμφερόντων RSR Eagle Resort σχεδιάζει μεγάλη επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια. Αφορά την ανάπτυξη 400 τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχείων, μαρίνας και συνεδριακού κέντρου.

3. Σε καλό δρόμο μοιάζει να βαδίζει και η επένδυση 1,3 δισ. ευρώ της εταιρείας Λοκρός στην περιοχή της Αταλάντης, καθώς πριν από έναν μήνα εγκρίθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος, ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια, οπότε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ξεκίνησε τις προσπάθειες εξασφάλισης των πρώτων εγκρίσεων για την υλοποίηση της επένδυσης.

Το σχέδιο Atalanti Hills αφορά την τουριστική αξιοποίηση έκτασης 12.351 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων με συνολική δυναμικότητα 8.872 κλινών. Οι ονομασίες των καταλυμάτων θα είναι «Νότος», «Ζέφυρος» και «Βορράς». Κάθε ένα από τα τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα θα διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, ενώ τα «Ζέφυρος» και «Βορράς» θα περιλαμβάνουν 955 και 1.321 τουριστικές κατοικίες αντίστοιχα.

4. Από την επένδυση της αμερικανικής NCH Capital σε έκταση 447 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, θα δημιουργηθούν 203 τουριστικές κατοικίες και 5άστερο ξενοδοχείο. Πρόκειται για επένδυση 100 εκατ. ευρώ, η οποία οδεύει προς το τελικό στάδιο των εγκρίσεων.

Επιπλέον, δεκάδες σχέδια επενδύσεων βρίσκονται στο στάδιο των εγκρίσεων και των αδειοδοτήσεων, μεταξύ των οποίων και τέσσερις νέες, εκ των οποίων δύο στην Κρήτη, μία στην Ήλιδα του νομού Ηλείας και μία στη Λήμνο.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr

Σημείωση e – Travel News: Δεκάδες σχέδια επενδύσεων σε πολλές περιοχές της χώρας προβλέπουν τη δημιουργία 5άστερων ξενοδοχείων που θα διαθέτουν και παραθεριστικές κατοικίες προς πώληση ή ενοικίαση, με σκοπό αφενός οι ένοικοι των κατοικιών να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων (εστιατόρια, room service κ.ά.) και αφετέρου η διαμονή των ίδιων και φιλικών/συγγενικών τους προσώπων στις κατοικίες να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης και έσοδα για τις γύρω περιοχές…

 

Share Post