Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Πωλητήριο στο Hilton Cyprus (φωτογραφία), που βρίσκεται στη Λευκωσία και είναι το μοναδικό 5άστερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Κύπρου, έβαλε η ελληνική Marfin Investment Group (MIG).

Σημειώνεται ότι η MIG, που ως γνωστόν αποτελεί δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατέχει σήμερα το 75,1% του Hilton Cyprus μέσω της θυγατρικής της MIG LEISURE. Το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει η κυπριακή εταιρεία LOUIS PLC.

Η αγορά του 75% του Hilton Cyprus από τη θυγατρική της MIG, τη MIG LEISURE Ltd, έγινε σε δύο φάσεις και ολοκληρώθηκε πριν μία δεκαετία, το Σεπτέμβριο του 2008, με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ιστορία του πολυτελούς ξενοδοχείου πάει χρόνια πίσω, στο 1962 όπου το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας Hilton για την ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου στην Κύπρο. Στις 02/02/1967 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τελεί τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Hilton.

Το Hilton Cyprus, διαθέτει 294 δωμάτια και σουίτες και είναι προνομιακά τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1967 από τη Hilton, βάσει συμφωνίας διαχείρισης (management contract).

 

Πηγές: www.politis.com.cy, www.alphanews.live

Φωτογραφία: www.hilton.com

Post Tags
Share Post