Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

H μέχρι σήμερα πορεία και ανάπτυξη της Aegean Airlines βασίζεται στη στήριξη έξι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των: Θεόδωρου Βασιλάκη, Θανάση & Πάνου Λασκαρίδη, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, Δάκη Ιωάννου, Γιώργου Δαυίδ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα ποσοστά των μετοχών που κατέχουν είναι: Βασιλάκης 41%, αδελφοί Λασκαρίδη 20%, Κωνσταντακόπουλος 6%, Ιωάννου 6%, Δαυίδ 5%, η Τράπεζα Πειραιώς 5%, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι ελέγχουν το 17% της εταιρείας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Σημείωση eTravel News

Οι αδελφοί Λασκαρίδη είναι εφοπλιστές και ιδιοκτήτες του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, του Hyatt Regency στο Βελιγράδι, συνιδιοκτήτες του Sheraton Rhodes Resort και μέτοχοι του καζίνο Mont Parnes της Πάρνηθας, ο Α. Κωνσταντακόπουλος, γιος του αείμνηστου μεγαλοεφοπλιστή Bασίλη Κωνσταντακόπουλου, είναι ο ιδιοκτήτης του Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο Δ. Ιωάννου είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental, της αλυσίδας Yes Hotels: Semiramis, TwentyOne, Periscope, Kefalari Suites, New Hotel, τα οποία βρίσκονται στην Αττική και συνιδιοκτήτης της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας J&P ΑΒΑΞ και ο Γ. Δαυίδ είναι συνιδιοκτήτης της Coca-Cola 3E.