Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Δημιουργία ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων στο Βόλο

Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που οδηγεί στην κατασκευή ανοιχτού ποδηλατοδρομίου 250 μέτρων και 800 θέσεων στο Βόλο.

Το έργο, προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων που παραχώρησε στην Περιφέρεια ο Δήμος Βόλου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Πρόκειται για το πρώτο Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων στην ηπειρωτική χώρα εκτός Αθηνών, ένα έργο που αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα και το μέλλον της ποδηλασίας στη Θεσσαλία, ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και αναδεικνύει την πόλη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός, είχε δηλώσει το Μάρτιο του 2019, όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του ποδηλατοδρομίου:

«Θα προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό, μεγάλες και μικρές διοργανώσεις, ενώ θα λειτουργήσει και ως προπονητικό κέντρο που αναζητούν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media