Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

«Πλησιάζουν» το 2019 οι αεροπορικές συνδέσεις στα κυπριακά αεροδρόμια

 

Φέτος 50 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν δρομολόγια από 140 προορισμούς και 38 χώρες, από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Υπάρχουν μια σειρά από νέα δρομολόγια για την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς προστίθενται νέοι προορισμοί όπως η Πίζα, η Νυρεμβέργη, το Σάλτσμπουργκ και η Βέρνη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία) και η Ελβετία συγκαταλέγονται στις αγορές που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την κυπριακή τουριστική βιομηχανία φέτος, αντισταθμίζοντας κάποιες από τις απώλειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι αριθμοί πλησιάζουν τα αντίστοιχα νούμερα συνδεσιμότητας που είχε καταγράψει η Κύπρος το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού.

Όμως, η απώλεια της ρωσικής αγοράς για τον κυπριακό τουρισμό είναι μεγάλο πλήγμα καθώς χάνεται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά (μετά τη Βρετανία) για την Κύπρο.

Με βάση την περσινή εμπειρία από τον Απρίλιο και μετά προς την Κύπρο πετούσαν 12 αεροπορικές εταιρείες ρωσικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του κυπριακού Υπουργείου Μεταφορών, το αεροπορικό εμπάργκο σε ρωσικά αεροσκάφη και ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα έχει ως αποτέλεσμα να «χαθούν» οι αφίξεις 1.300.000 τουριστών από τη Ρωσία και άλλων 300.000 από την Ουκρανία.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post