Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου θα γίνει πολυτελές extreme park resort

H Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μετατρέψει μια πετρελαϊκή πλατφόρμα σε ένα extreme park και resort μεγέθους 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

Θα ονομάζεται The Rig και θα αποτελείται από τρία ξενοδοχεία και 11 εστιατόρια τα οποία θα εκτείνονται σε έναν αριθμό από πλατφόρμες που θα συνδέονται μεταξύ τους.

Επίσης, θα υπάρχει ένα μεγάλο θεματικό πάρκο και υποδομές για extreme sports όπως bungee jumping και ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Το project θα χρηματοδοτηθεί από το σαουδαραβικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από το πώς θα μοιάζει το The Rig. «Θα είναι μια μοναδική τουριστική εμπειρία που αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τo «The Rig» περιγράφεται ως ο «πρώτος τουριστικός προορισμός εμπνευσμένος από υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες» και αποτελεί κομμάτι του Saudi Vision 2030, δηλαδή του στρατηγικού στόχου να γίνει η χώρα μεγάλος διεθνής τουριστικός προορισμός και να διαφοροποιήσει το μοντέλο της οικονομίας της.

Η χώρα είναι αποφασισμένη να κάνει rebranding ως ένας ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα γειτονικά Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Ομάν.

Στόχος της Σαουδικής Αραβίας είναι να έχει 100 εκατoμμύρια τουρίστες κάθε χρόνο έως το τέλος της δεκαετίας.

 

Δείτε το video

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.travel.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media