Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Πιστοποίηση Great Place to Work στον όμιλο Mar-Bella Collection

Ο Όμιλος Mar-Bella Collection, που διαθέτει τρία 5άστερα ξενοδοχεία, δύο στην Κέρκυρα και ένα στη Θεσπρωτία, ανακοίνωσε την απονομή της πιστοποίησης Great Place to Work®, για το 2023 – 2024 ως αναγνώριση της κορυφαίας εργασιακής κουλτούρας και της ικανοποίησης του προσωπικού που απασχολείται στα ξενοδοχεία του Ομίλου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα τελευταία 21 χρόνια η λίστα των καλύτερων χώρων εργασίας συντάσσεται ετησίως στην Ελλάδα και αποτελεί μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για μια εταιρεία, αφού ενισχύει το όνομα και τη φήμη της στον κλάδο που εκπροσωπεί και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αξιών και της φιλοσοφίας που ακολουθεί.

Με εκπροσώπηση σε πάνω από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο, ο οργανισμός Great Place to Work® ερευνά και αξιολογεί εταιρείες για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, δίνοντας παράλληλα φωνή στο ανθρώπινο δυναμικό.

Σχετικά με την αναγνώριση της MarBella Collection ως κορυφαίου εργασιακού περιβάλλοντος, η Χριστίνα Νικάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου, σημειώνει:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αναγνώριση αυτή. Είναι ένα βασικό εργαλείο αξιολόγησης που μας βοηθά να εντοπίσουμε πού βρίσκονται τα δυνατά μας σημεία, αλλά και οι ευκαιρίες βελτίωσης μας.

Μια τέτοια εξέλιξη μας δημιουργεί την ανάγκη να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι. Ταυτόχρονα, προσθέτει αξία στον εργασιακό μας βίο αφού κάθε ένας από μας είναι μέλος μιας πιστοποιημένης για το εργασιακό της περιβάλλον ομάδας».

Παράλληλα, με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης εταιρικής κουλτούρας, η MarBella Collection επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη του εργασιακού περιβάλλοντος και στην εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτά συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δωρεάν επιμόρφωση στελεχών του από τον κλάδο της φιλοξενίας με το πιστοποιημένο πρόγραμμα WSPC.

Από το 2021 μέχρι και σήμερα, 70 στελέχη του ομίλου έχουν πιστοποιηθεί στα WSET 1, WSET 2, WSET SPIRIT, COFFEE & TEA, προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία πραγματοποιούνται στο χώρο των ξενοδοχείων MarBella Collection.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας συμβάλλει στην εξέλιξη των στελεχών καθώς και την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων στο πρόγραμμα εμπλουτισμού των γνώσεων τους κυρίως πάνω στο κρασί και την οινοχοΐα, αλλά και τα οινοπνευματώδη, τον καφέ, το τσάι και άλλα αφεψήματα, ήταν πολύ θετική.

Στην τελευταία διοργάνωση των σεμιναρίων, 20 ακόμη άτομα πιστοποιήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν.

Όπως σημειώνει η Χριστίνα Νικάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Mar-Bella Collection, «Η MarBella Collection είναι μια εταιρεία που πιστεύει στην κατάρτιση των εργαζομένων της και επενδύει στην εξέλιξη αυτών. Ως μέρος αυτής της στόχευσης και της εταιρικής μας φιλοσοφίας, φιλοδοξούμε να έχουμε στο δυναμικό μας, ανθρώπους με αγάπη για το κρασί πλήρως καταρτισμένους.

Μέσα από αυτούς, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες μας. Πέραν αυτού όμως, η Mar-Bella Collection, φιλοδοξεί να κάνει γνωστούς σε όλον τον κόσμο τους ελληνικούς αμπελώνες. Η δουλειά που γίνεται από Έλληνες παραγωγούς τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά σπουδαία και οι ελληνικές ετικέτες κερδίζουν μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό.

Συνεπώς, ο στόχος είναι διττός: Τόσο η κατάρτιση των στελεχών μας που θα μεταφραστεί σε υπηρεσίες υψηλής γαστρονομίας όσο και η δημιουργία πρεσβευτών του ελληνικού αμπελώνα στο εξωτερικό. Η υψηλή ανταπόκριση των συνεργατών μας στο άκουσμα του προγράμματος μας ικανοποίησε πολύ. Η χαρά μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπιστώσαμε ότι το ζωηρό αυτό ενδιαφέρον μεταφράστηκε σε επιτυχία. Τώρα, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι να δηλώνουμε πως 20 ακόμη συνεργάτες μας, φέρουν πια την πιστοποίηση Α’ επιπέδου. Τα οφέλη είναι πολλαπλά: Οι πιστοποιημένοι συνεργάτες μας χρησιμεύουν ως πρότυπο για τους συναδέλφους τους. Και δεύτερον, η ομάδα μας ενισχύεται με μέλη που φέρουν γνώση και αγάπη για το κρασί. Η αγάπη αυτή μετουσιώνεται σε υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλής ποιότητας που αποτελούν αυτοσκοπό για την Mar-Bella Collection».