Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πειραιάς: Ξεκινούν σύντομα τα έργα για την κρουαζιέρα

 

Τέλος του 2019 ή αρχές του 2020 θα ξεκινήσουν τα έργα δημιουργίας προβλήτας που θα μπορεί να υποδέχεται 2 – 4 κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και το εμπορικό κέντρο 22.000 τετραγωνικών μέτρων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά τώρα είναι περίπου ένα εκατομμύριο το χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός της Cosco είναι να τον αυξήσει μέχρι 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμα στα τρία εκατομμύρια.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Τα σχέδια της Cosco αφορούν:

– Επέκταση υποδομών στη νότια πλευρά του λιμανιού με την κατασκευή τεσσάρων νέων θέσεων παραβολής μήκους 400 μέτρων η κάθε μία για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.
– Δημιουργία συστήματος ώστε μία εταιρεία να μπορεί να κλείνει θέση ελλιμενισμού – Birth allocation – των κρουαζιερόπλοιων της σε βάθος δύο ετών.
– Συνεργασία με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
– Ανάπτυξη του Πειραιά όσο αφορά τις «εσωτερικές υποδομές» με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες.
– Ανάπτυξη του Πειραιά ως κέντρου υποδοχής και εξυπηρέτησης όλων των κρουαζιερόπλοιων παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των εταιρειών κρουαζιέρας.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Μηνά Τσαμόπουλου στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media